Senaste nytt från SB&WF 2006

Följande information har vi fått från SB&WF om SB&WF:

-----------
Då press och tv den senaste veckan haft som stor nyhet att höstens Stockholm Beer & Whisky Festival hotas, har vi fått många oroliga samtal och mail från press, besökare och utställare.

Men, vi kan nu lugna er alla och försäkra er om att den 15:e upplagan av Stockholm Beer & Whisky Festival, som i höstas blev utsedd till Europas viktigaste i sitt slag, naturligtvis kommer att arrangeras precis som vanligt på Factory Nacka Strand!

Orsaken till denna oro om nedläggning av mässan, är att en handläggare vid tillståndsmyndigheten i Nacka Kommun, har blivit polisanmäld av tillståndsenheten på polisen i Stockholms Län. Detta för att ett permanent tillstånd för mässhallen på Factory utfärdats av denne handläggare i slutet av år 2004. Samma handläggare har sedan beviljat utställare på såväl Vin & Avec, som Stockholm Beer & Whisky Festival tillfälliga serveringstillstånd under år 2005, enligt precis samma regler som alla tidigare år.

Men det är enligt alkohollagen, inte tillåtet att bevilja tillfälliga tillstånd, i en lokal som redan har ett permanent serveringstillstånd, därav den aktuella polisanmälan. En "storm i ett vattenglas" kan man tycka.

Detta är alltså historia, dvs det som skett skedde under 2005 och till hösten är det precis som vanligt igen.