Vad är ett mikrobryggeri?

Jag och Håkan på Delirium Café diskuterade vad som anger ett mikrobryggeri, vad mängd beträffar.
Enligt Wikipedia är det i USA en maxproduktion på 600 000 L per år. Stämmer den siffran idag? Sierra Nevada t.e.x. torde väl brygga enormt mycket mer.

Svenska mått då? Jämtlands är väl snart uppe i 600 000 L?

Funderingar och svar emottages tacksamt.

Bra fråga. Dels stämmer definitionen i Wikipedia. Det har dock blivit något av en beteckning på oberoende bryggerier. Så betecknas t ex Sierra Nevada och t o m Boston Beer Co (USAs femte största bryggeri) som mikrobryggerier, vilket de knappast kan kallas om man ser till storleken. I Sverige är Nils Oscar och Jämtlands över gränsen. Enligt Wikipedias definition skulle Slottskällans fortfarande vara ett mikrobryggeri.
Lars Bergvall
Stockholm

Lars Bergvall
Stockholm

Själv tänker jag aldrig i form av volym när jag säger mikrobryggeri. För min egen del är det att de är oberoende samt att det finns någon sorts "vi brygger för att det är kul anda". Jag inser dock att den sista definitionen kan vara lite svår att klart definiera...

Wikipedia länken

--
Thomas Nilsson

--
Thomas Nilsson

Enligt Charles Papazian (stavning?) är gränsen i volym i USA typ 15,000 barrels per år.

Vet inte hur mycket det är i riktiga mått.

Jämtlands tror jag är uppe i nästan 900,000 liter liter.

Tror inte det finns någon volymmässig gräns i Sverige, men det bode göra det.

Kanske kan fråga Svenska Bryggarföreningen?

Hur många mikrobryggerier finns det i USA egentligen? Jag har hört siffran 1500 men har läst att det fram till 2003 rörde sig om 360 mikrobryggerier. Vilket är mest överensstämmande med sanningen?