EBCU

Information om EBCU och EBCU aktiviteter

EBCU-möte i Leuven våren 2013

EBCU-logga Helgen den 26-28/4 var det igen dags för ett EBCU-möte. Numera äger vårmötena rum i Bryssel eller trakten därav. Det var därför vi denna gång var i Leuven några mil utanför Bryssel. Leuven är en typisk studentstad med många små pubar med ett varierande ölsortiment. Vilka pubar som man bör besöka hittar du längst ner.

EBCU möte i Leiden våren 2012

EBCU-loggaPrecis som vanligt hölls det ett EBCU-möte under våren. Platsen för mötet denna gång var Leiden och tiden var helgen den 13-14/4-2012. Leiden ligger strax söder om Amsterdam och är en typisk Nederländsk stad så till vida att den har kanaler. Leiden har även ett eget mikrobryggeri som heter Leidse. Andra bryggerier i närheten är de kanske betydligt mer kända Heineken och De Molen bryggerierna.

EBCU möte i Gdansk hösten 2011

EBCU-logga Här kommer min rapport från EBCU-mötet i Gdansk hösten 2011. Ni som läst senaste Maltesen (2011/3) har sett att redaktionen provat olika öl från just Polen. Många av ölen i artikeln går att prova på pubarna i Gdansk. Nedan följer mina anteckningar från mötet. Som vanligt är de mina stolpar från mötet. Det gör att de kan vara väldigt kortfattade. Är någon intresserad av mer detaljer går det utmärkt att kontakta mig.

EBCU möte i Helsingfors våren 2011

EBCU-loggaTvå gånger om året, höst och vår, träffas alla delegater i EBCU, European Beer Consumers Union. Våren 2011 möte var i Helsingfors den första helgen i april. Själva mötet äger rum under två dagar, fredag och lördag, varav den första dagen är inriktad på aktuella frågor ofta relaterade till landet som anordnar mötet. Lördagen är avsatt för det formella mötet där val mm avhålls. Nedan följer ett sammandrag av alla de olika punkterna som avhandlades. I vanlig ordning är det min tolkning vilket innebär att innehållet kan ändras när det officiella protokollet kommer. Till många av punkterna finns det separata presentationer. Är du speciellt intresserad av någon punkt går det bra att kontakta mig.

EBCU möte i Biel / Bienne hösten 2010

EBCU-loggaÅrets EBCU-höstmöte ägde rum under helgen 4-7/11 i Biel/Bienne vilket ligger i västra Schweiz. Ca 30 delegater från hela Europa närvarade. Biel/Bienne har ett litet mikrobryggeri, Seeland Bräu. När vi var där hade de på fem olika sorters öl. Det var även i deras lokaler som vi höll fredagens och lördagens möten.

Svenska Ölfrämjandet representerades på mötet av mig, Thomas Nilsson. Noteringarna nedan är från mina egna anteckningar och kan komma att behöva justeras när det officiella protokollet kommer.

EBCU-möte november 2009 i Liverpool

EBCU-loggaLånghelgen den 5-8/11 representerade jag, Thomas Nilsson, Svenska Ölfrämjandet på EBCU-mötet i Liverpool. Som vanligt på dessa mötet hade värdarna, Mersey-kretsen i Camra, verkligen lagt ner ett stort jobb på att vi skulle trivas. Liverpool är en stad som har många Real Ale pubar. En del av dessa har funnits länge och har därför även ett kulturhistoriskt värde som de ömt vårdar.

Flera tackade Rick och de övriga som höll i mötet i våras i Göteborg för att det var väldigt trevligt och väl genomfört! Smile

Sidor

Prenumerera på RSS - EBCU